Forum

Notifications
Clear all

Error in Image Recon after loading subject specific MRI

Page 2 / 2

Meryem Yücel
Posts: 124
Admin
(@mayucel)
Estimable Member
Joined: 2 years ago

Are you using the precalculated fluence profiles? If so, currently brain only is functional not brain and scalp.

Reply
Rupert Cotter
Posts: 16
Customer
(@rupertcotter)
Active Member
Joined: 8 months ago

Hi Fellow Strugglers,

 

I ran into this problem and it took me a long while to get around the issue, although I am not entirely sure what fixed it in the end. My troubleshooting process consisted of the following:

-Using data with correctly input events allowed calculation of HRF, and verifying that HOMER had processed the data exactly how required, checking the processing stream etc.

-Recreating the group folder, with the raw data, and converting to .snirf, ensuring that there were no random files in the group folder causing problems, double checking the correct folder heirarchy

-Manually rejecting data sets that had any slight recording issues

-I definitely could not get anything working with an arbitrary set of data (just a random recording of myself wearing the device). Various issues I was having within HOMER and AtlasViewer cleared up once "real" data was being processed, I think the main variable was events.

I was able to recreate the issue after it cleared up, when attempting to run image recon. on a group with only one subject and a single trial. I am not sure if this has a bearing, however it could be something to check.

This did take over 3 full weeks of noodling around before something I did fixed the error, hopefully there is something here that will help any of you!

 

Good luck!

 

Rupert

 

Reply
David Boas
Posts: 217
Registered
(@dboas)
Estimable Member
Joined: 2 years ago

We will try to reproduce this in the next couple of days. Should be an easy fix. Thanks for so many confirming they have the same issue.

Reply
David Boas
Posts: 217
Registered
(@dboas)
Estimable Member
Joined: 2 years ago

Sorry for the delay on figuring this out. It is on the pile of things to do. I am hoping Jay or Meryem might get to it before me. Or someone else.

Reply
Yichuan Jiang
Posts: 6
Customer
(@yichuan-jiang)
Active Member
Joined: 5 months ago

I had the same issue as you guys, then I just found that the 'set MC parameter' in Forward Model should also have two parameters for the two wavelength.

Btw, I'm wondering can you guys calculate the sensitivity using MCX and specific MRI anatomies? Error occurs every time I try to use MCX on my own anatomy imported from FreeSurfer, even the example anatomy files provided by the Homer Premium training course.

Thanks in advance

Reply
Page 2 / 2
Share:
en_USEnglish